Mat & Drikke Mer

Våre Samarbeidsgårder

På Fredriksten Hotell ønsker vi å tilby hjemmelaget mat av høy kvalitet som har lokal tilhørighet, og maten skal helst være økologisk.

Vi glemmer ofte at det meste vi får i butikker er importert fra andre land. Det er kanskje den største miljøfeilen vi gjør.

Vi som forbrukere kan fint presse igjennom at butikk kjeden skal bli mer oppmerksomme på om maten er dyrket frem eller fraktet på en miljøvennlig måte.
Påsatte branner i Amazonas for kjøtt og soya produksjon og norsk oppdrettslaks er to av de verste miljø katastrofene vi har. 

Spise miljøvennlig er en stor trend for tiden.
Etter vår mening så handler det ikke om å spise vegansk eller ikke. Det skal handle om å spise lokale råvarer som er dyrket eller avlet frem på en riktig måte.

Flere leverandører tilbyr råvarer året rundt som er lokal produsert, det vil si at det blir enklere for oss som lever i vinter landet Norge.

Vi mener at ved å kjøpe lokalt så styrker vi egen by, hvis vi ikke kan få tak i råvarene fra Halden så skal de aller helst være fra Østfold. 

Derfor bruker vi:

Poteter fra Anonby Gård på Ørje
Grønnsaker fra Paulsbo Nordre Gård i Halden
Honning fra Brattestø på Asmaløy i Hvaler
Svarthavre fra Tveter Gård i Våler
Meieriprodukter fra Rygge meieri
Kjøtt og egg fra Nybo regenerative gård på Ørje

Umbraco CMS fra MarkedsPartner